Hong Kong întoarce spatele marilor companii tech

China nu este privită cu ochi buni de Occident în contextul în care SUA vor sa interzică Tik Tok, iar Marea Britanie interzice implicarea Huawei în dezvoltarea tehnologiei 5G.

Industria Tech a ajuns în fața unei mari scindări. Statele lumii vor trebui să decidă dacă vor să facă parte din tabăra americană sau chineză.

Companii precum Google și Facebook nu au reușit să fie lideri în China din cauza legislației restrictive referitoare la gestionarea datelor confidențiale. Hong Kong rămâne principala poartă de intrare în China a marilor companii din tech și joacă și rolul de ”zonă de așteptare” pentru a vedea dacă lucrurile se vor schimba.

Hong Kong va semăna din ce în ce mai mult cu China deoarece legislația chineză va avea un impact mult mai puternic. Se așteaptă o retragere a marilor companii occidentale din Hong Kong, iar Tik Tok a fost prima care s-a retras. Giganții occidentali vor trebui să adopte altfel de strategii e business prin care să devină din ce în ce mai localizați în China, scrie BBC.


India devine din ce în ce mai atractivă

O parte din producția de iPhone-uri a fost mutată din China în India, iar Samsung a anunțat luna trecută că va deschide o fabrică de ecrane OLED în India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel