HARTA posibilei invazii a Rusiei în Ucraina, publicată de ministerul britanic al Apărării - FOTO în articol

HARTA posibilei invazii a Rusiei în Ucraina, publicată de ministerul britanic al Apărării / Foto: Ministerul rus al Apărării
HARTA posibilei invazii a Rusiei în Ucraina, publicată de ministerul britanic al Apărării / Foto: Ministerul rus al Apărării

Ministerul britanic al Apărării a publicat harta posibilei invazii a Rusiei în Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării a publicat o hartă care arată principalele direcții ale posibilei invazii a Rusiei în Ucraina. Fotografia a fost postată pe contul oficial de Twitter al ministerului. "Posibila axă de invazie a președintelui Putin", așa a fost intitulată harta.

În imagine este prezentată o diagramă care arată posibilele căi de atac ale Rusiei în Ucraina. Prima fază include invazia Kievului și a regiunii Dnepr, dinspre Crimeea, de-a lungul coastei Mării Azov. De asemenea, de pe teritoriul Belarusului, trupele ruse ar putea înainta direct către capitala Kiev.  A doua fază atacului prevede deplasarea de la Dnepr la Vinniţa, dar şi dinspre Crimeea către Odesa.

"Rusia păstrează o prezență militară semnificativă care poate conduce o invazie fără avertisment suplimentar. Mai jos este demonstrată posibila axă de invazie a președintelui Putin. El încă poate alege să prevină conflictele și să păstreze pacea.", se arată în postarea ministerului britanic al Apărării.

Londra avertizează Moscova cu privire la recunoaşterea teritoriilor separatiste

Londra a avertizat Moscova cu privire la o posibilă recunoaştere a teritoriilor separatiste din Ucraina, care ar reprezenta, potrivit şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, o dorinţă de confruntare din partea Rusiei, relatează AFP.

Deputaţii ruşi au votat marţi un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani.

Acceptarea acestei cereri ar reprezenta un nou atac la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi ar demonstra o decizie a Rusiei de a alege calea confruntării mai degrabă decât cea a dialogului, a declarat ministrul de externe britanic, potrivit unui comunicat.

Cerem Rusiei să înceteze comportamentul său destabilizator faţă de Ucraina şi să pună în aplicare angajamentele pe care şi le-a asumat liber, în special acordurile de la Minsk, a adăugat ea.

La fel ca Bruxellesul şi Washingtonul, Londra consideră că aprobarea acestei rezoluţii de către Kremlin ar reprezenta o respingere globală de către guvernul rus a angajamentelor sale conform Acordurilor de la Minsk, semnate în 2014 şi 2015, sub mediere franco-germană şi care prevăd revenirea acestor teritorii în cele din urmă sub controlul Kievului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel