EXCLUSIV  Haos în trafic și apă rece pentru bucureșteni. Cum NU se lucrează pe șantierele lui Nicușor Dan - reportaj video

dcnews.ro
dcnews.ro

Când ne gândim la Nicușor Dan, ne gândim la un primar care atunci când nu blochează proiecte, lungește activități pe care oricine le-ar putea face mult mai repede. 

Dacă ne uităm la lucrările de pe Podul Grant...Primarul s-a lăudat că s-au finalizat lucrările de parcă le-ar fi făcut într-o lună, așa cum era normal. Nu. El practic s-a lăudat că le-a terminat într-un timp îndelungat, de peste șase luni. În nicio țară civilizată nu te lauzi cu așa ceva. Dar Nicușor Dan trece acest lucru la realizări. Reparațiile erau o chestiune de 2,5 lei. În jumătate de an, cât i-a luat lui Nicușor Dan, alții ar fi făcut un pod de la zero. În mandatul lui Nicușor Dan s-a lucrat ca pe vremea când se foloseau roaba și lopata.

Astăzi, reporterul DC News Dana Mihai a mers pe teren pentru a vedea cum se lucrează în mandatul lui Nicușor Dan. Muncitorii, în loc să vină să lucreze în trei schimburi, vin ca la birou: beau o cafeluță, se mai fac că… fac, mai fumează, mai o pauză și gata! A venit ora plecării acasă! Iar în weekend nu muncim, ci dormim. Problema este de gestiune: Ce putea să facă primarul și n-a făcut. 

De exemplu, Dana Mihai a mers să vadă cum merg lucrările de termoficare din zona Podului Grant. Ce a văzut? Că nu merg. De altfel, nici primarul Capitalei nu a anunțat un termen pentru finalizare acestor lucrări de modernizare a sistemului de termoficare. Deja șantierul a fost deschis de la începutul lunii februarie, dar așa cum ne-am obișnuit deja, la cum lucrează oamenii lui Nicușor Dan… lucrurile trenează și de această dată. Oamenii se vor spăla, în continuare, la lighean în anul 2024, într-o capitală europeană. Dar s-au obișnuit deja. A trecut un mandat de primar de când Nicușor Dan le promitea apă caldă și căldură. 

În plus, șantierele deschise cu lunile aglomerează și mai mult traficul. Plantate în mijlocul marilor artere de trafic, gropile aproape abandonate de Nicușor crează ambuteiaje întinse pe kilometri.

Situația este la fel și pe Bulevardul Ion Mihalache acolo unde se fac alte lucrări de termoficare. În decurs de câteva ore, jurnalista aflată pe teren nu a văzut niciun muncitor care să facă ceva în afara faptului că stăteau lângă... groapă și vorbeau. Când au fost întrebați despre lucrări, dădeau din umeri. Nu știau când vor fi gata. Au trimis-o să vorbească cu șeful de șantier, doar că șeful nu era nicăieri.

Nepăsarea unui primar poate reflecta o lipsă de viziune, planificare și gestionare a resurselor, ceea ce poate crea sentimente de frustrare și dezamăgire în rândul cetățenilor. Într-o societate democratică, primarii sunt aleși pentru a servi și a reprezenta interesele comunității lor, iar atunci când aceștia nu își îndeplinesc această responsabilitate, încrederea cetățenilor poate fi erodată.

Iată imaginile surprinse de Dana Mihai: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel