HAOS în Italia. S-a scandat „LIBERTATE“

Italia dă în clocot. Îmbrânceli la un protest antivaccin în Roma între polițiști și manifestanți - video
Italia dă în clocot. Îmbrânceli la un protest antivaccin în Roma între polițiști și manifestanți - video

Mii de oameni au manifestat în cele mai mari orașe din Italia, Milano și Torino. Forțele de ordine au intervenit și au avut loc ciocniri între grupuri.

Poliția din Italia a folosit gazele lacrimogene pentru a dispersa mulțimile furioase din orașele Torino și Milano, după ce protestele împotriva ultimelor restricții anti-coronavirus au devenit violente. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și au existat și ciocniri violente între polițiști și manifestanți. „Libertate, libertate, libertate”, au scandat manifestanții în timp ce se confruntau cu reprezentanții autorităților.

Protestele din cele două mari orașe au fost completate și de altele, în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo, după ce guvernul italian a impus închiderea barurilor și restaurantelor până la ora 18:00 și a închis sălile publice, cinematografele și piscinele, pentru a încerca să limiteze al doilea val de infecții cu coronavirus.

Șeful OMS, apel la cumpătare

În timp ce șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut țărilor „să nu renunțe” în lupta lor pentru a contracara virusul, magazinele de articole de lux, inclusiv un magazin de modă Gucci, au fost jefuite în centrul orașului Torino, în timp ce mulțimile de tineri au ieșit în stradă după ce căderea nopții, scoaterea petardelor și aprinderea rachetelor colorate.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că abandonarea eforturilor de control al pandemiei COVID-19, așa cum a sugerat șeful de cabinet al lui Donald Trump, ar fi „periculoasă” și a spus că țările trebuie să continue să combată răspândire, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel