Hamas, ”ploaie de rachete” peste Tel Aviv. Chirieac: La așa ceva reacționează și bursele internaționale

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas. Analistul Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie.

„A fost o ripostă la ripostă. Eu sunt convins că Israelul va găsi calea potrivită pentru a opri acest atac terorist, pentru că, până la urmă, despre asta este vorba. Când lansezi rachete asupra civililor, avem de-a face cu un atac terorist”, a spus Bogdan Chirieac, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

„Lucrurile se calmaseră, știți foarte bine că există un acord al Emiratelor Arabe Unite cu Israelul. Emiratele urmează să investească 10 miliarde de dolari în Israel, deci lucrurile se așezau și cu diverse alte state din zona Golfului. Părea că lucrurile erau sub un anumit control. Din nefericire, vedem că, în continuare, zona Orientului Apropiat rămâne extrem de tensionată. Nu este ceva care să ne bucure. Să știți că la așa ceva reacționează și bursele internaționale”, a precizat Bogdan Chirieac. 

„Israelul are probabil cel mai bun sistem defensiv aerian din lume. Probabil, vor reuși sau au reușit să intercepteze majoritatea rachetelor. Întrebarea este de unde a avut Hamasul atât de multe arme pentru a ataca pe scară largă Israelul? Este o întrebare care merită să fie pusă.

Sigur că în ecuație se află Iranul, care are un acord cu Rusia și chiar cu China. Știți foarte bine Siria este acum un stat eșuat cu ce se întâmplă acolo și cu o prezență militară rusească. Ce putem spune... Cred că plătim o parte din greșelile făcute în perioada 2008-2016 în lumea occidentală”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel