Halloween 2021. Cluburi, baruri și discoteci, închise, dar tot se va petrece! Într-adevăr... fără certificat verde

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Vine weekendul petrecerilor!

În alți ani, în weekendul cu 31 octombrie, adică de Halloween, cluburile erau pline. Distracția începea seara și se termina în zori. Anul acesta, petrecerile se vor muta, cel mai probabil, acasă la prieteni. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă pe o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc). Din acest motiv, cel mai probabil petrecăreții vor merge la prieteni acasă și, desigur, nu li se va cere la intrare niciun certificat verde. Circulația este interzisă în intervalul orar 22.00 - 05.00, așa că distracția poate începe la 22.00 și se poate termina la ora 05.00.

Închiderea cluburilor nu pare o măsură justificată în împiedicare răspândirii coronavirusului, din moment ce românii vor schimba doar locul petrecerii: de la bar, la un prieten acasă.

De asemenea, au de pierdut și patronii cluburilor care, în anii trecuți, în această perioadă de Halloween, organizau petreceri până în zorii zilei.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Noile restricții au intrat în vigoare pentru 30 de zile în România

Noile restricții au intrat în vigoare în România pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19. A fost instituită carantina de noapte, în intervalul 22.00 - 05.00, excepție făcând doar persoanele care sunt vaccinate. Magazinele, restaurantele, cafenelele sau cinematografele au program doar până la ora 21.00, în timp ce barurile și cluburile vor fi închise, iar certificatul verde COVID devine necesar pentru mare parte din activități sau pentru intrarea în instituțiile publice.

De asemenea, sunt interzise nunțile, botezurile și orice evenimente private, dar și spectacolele sau concertele, în timp ce competițiile sportive vor avea loc fără spectatori. Accesul la majoritatea activităților este permis doar persoanelor care sunt vaccinate anti-COVID sau care au trecut boala.
Este obligatorie și purtarea măștii de protecție peste tot, inclusiv în birou. Noile restricții sunt vigoare pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel