Halep batjocorită în Charlie Hebdo. Chirieac: O jignire înspăimântătoare

Analistul Bogdan Chirieac consideră că abordarea celor de la publicația Charlie Hebdo cu privire la Simona Halep este o jignire "greu de suportat și de Simona și de ceilalți români".

Charlie Hebdo a publicat o caricatură în care câștigătoarea de la Roland Garros, Simona Halep, apare cu trofeul în brațe și strigă „Fier vechi, fier vechi!". Mesajul transmis  publicație este, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, o jignire la adresa campioanei și a tutror celorlalți români. "Este o jignire înspăimântătoare la adresa originii etnice a Simonei Halep asupra faptului că este româncă, despre asta este vorba. Dacă, eu știu, câștiga Muguruza trofeul nu vedeați o asemenea caricatură, dar este în subconștientul unor francezi ideea că românii sunt cerșetorii de pe Champs-Élysée și sunt cei care iau fierul vechi să îl ducă la centrele de colectare și în România și în Franța. Și această idee, iată, s-a transformat într-o jignire la adresa campioanei române", a delcarat Bogdan Chirieac.

Găsești în trei cuvinte foarte multe idei

Analistul susține că, din acest moment, "Je suis Charlie" nu mai poate reprezenta un titlu de onoare. "Dacă în 2015 întreaga lume s-a aliniat, și foarte bine a făcut, spunând 'Je suis Charlie', după gluma asta, nu cred că cineva își va mai face un titlu de onoare spunând Je suis Charlie. Atunci într-adevăr au intrat doi demenți ai Statului Islamic și i-au împușcat pe toți în redacție. În momentul acesta, sigur nu dorim așa ceva, dar jignirea e greu de suportat și de Simona și de ceilalți români, pentru că despre asta este vorba. Inclusiv, 'remporte', cuvântul acela duce cu gândul și la 'a făcut rost', aproape că a furat, nu e 'volé', dar nu e nici 'a reçu'-'a primit', nu, e 'remporte'-'ia'. Deci dacă e să analizezi această glumă nesărată, găsești în trei cuvinte foarte multe idei", a completat Chirieac la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel