Guvernul va plăti o parte din salariile angajaților care se întorc la muncă. Orban: Îi vom susţine

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat că statul va ajuta companiile care au fost afectate de criza generată de coronavirus pentru ca angajaţii să se întoarcă la muncă. El a spus că Guvernul va plăti o parte din salariile angajaților.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că intreprinderile româneşti afectate de criza generată de noul coronavirus vor fi ajutate de stat. Mai exact, Guvernul va plăti o parte din salariile angajaţilor, scrie Mediafax.

"Pentru companiile care vor ieși de sub interdicția de funcționare, după data de 15 mai vom pune la dispoziție un instrument de măsuri active, adică persoanele care au fost în şomaj tehnic şi îşi reiau activitatea în cadrul firmei îi vom susţine printr-o măsură activă, adică plata unui cunatum din salariu pentru o perioadă de timp. Urmează să analizăm situaţiile concrete pentru a putea adopta actul normativ", a declarat Orban.

"Vom continua plata șomajului tehnic"

De asemenea, Guvernul va ajuta şi firmele a căror activitate va rămâne închisă.

"Pentru firmele care vor fi sub măsurile de restricție a activităţii, normal că vom continua plata șomajului tehnic pentru că angajaţii lor nu pot fi angajaţi atâta timp cât firma nu îşi poate relua activitatea", a mai spus premierul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că după data de 15 mai este posibil ca starea de urgență să fie înlocuită cu starea de alertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel