Guvernul spaniol vrea amânarea vaccinului Covid-19 cu șase luni

Guvernul spaniol vrea amânarea vaccinului Covid-19 cu șase luni
Guvernul spaniol vrea amânarea vaccinului Covid-19 cu șase luni

Deoarece știința continuă să caute dovezi serioase, studiile preliminare încep să sugereze că persoanele care au trecut deja prin boala Covid-19 ar putea avea nevoie doar de o singură doză de vaccin pentru a obține imunitatea deplină.

Această linie de cercetare este inclusă în strategia de vaccinare elaborată de Guvernul Spaniei și de comunitățile autonome, în care posibilitatea de a întârzia vaccinarea în rândul personalului sănătos și esențial, cu vârsta sub 55 de ani, este crescută până la șase luni în rândul celor care au făcut Covid-19.

Acest lucru se reflectă în cea de-a treia actualizare a planului de vaccinare, din data de 9 februarie, postată pe site-ul Ministerului Sănătății din Spania- un document „live” și actualizat constant. Acolo se recomandă „amânarea vaccinării până la 6 luni după diagnosticul de infecție "personalului din sănătate și grupurilor cu o funcție esențială pentru societate, cu vârsta până la vârsta de 55 de ani și fără condiții de risc și cu antecedente de infecție asimptomatică sau simptomatică și indiferent de severitate, diagnosticat în cele șase luni anterioare vaccinării”.

De asemenea, această întârziere este luată în considerare și pentru personalul sănătos și esențial, cu vârsta de până la 55 de ani, fără condiții de risc, care a fost diagnosticat cu Covid-19 după ce a primit prima doză din oricare dintre cele trei disponibile vaccinuri. În aceste cazuri, a doua doză de vaccin poate fi administrată în termen de șase luni.


Ministerul subliniază că această recomandare nu se va aplica „persoanelor cu vârsta peste 55 de ani sau persoanelor cu factori de risc”, care vor fi imunizate „la fel ca cele fără antecedente de Covid-19”.

Aceste recomandări sunt „provizorii și ar putea fi modificate ulterior pe baza noilor dovezi”, explică ministerul condus de Carolina Darias, care a convenit asupra acestui document cu comunitățile autonome în cadrul ședințelor succesive ale Comisiei de sănătate publică, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel