Guvernul spaniol cere Madridului lockdown TOTAL. "Să pună sănătatea cetățenilor pe primul loc"

Guvernul spaniol a cerut Madridului să fie instituit un lockdown total din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19.

Guvernul spaniol a cerut autorităților din Madrid să înăsprească restricțiile asupra coronavirusului în întregul oraș, avertizând cu privire la „un risc serios” pentru rezidenți, transmite BBC. Madrid a extins vineri restricțiile, dar a respins cererea de blocare a întregului oraș.

Sâmbătă, ministrul sănătății din Spania, Salvador Illa, a declarat că restricțiile actuale nu sunt suficiente pentru a combate pandemia de COVID-19. El a spus că este „timpul să acționăm cu hotărâre” pentru a controla pandemia.

"Există un risc serios pentru locuitori, pentru regiunile învecinate", a spus Illa, solicitând autorităților regionale ale capitalei să "pună sănătatea cetățenilor pe primul loc" și să impună un blocaj parțial asupra întregului oraș.

Țările europene observă „creșteri îngrijorătoare ale bolii”, cu „o mică creștere a deceselor la persoanele în vârstă” care va crește în mod inevitabil, a declarat vineri dr. Mike Ryan, șeful echipei de urgență a OMS.

Madridul este din nou în epicentrul focarului de coronavirus din Spania, aşa cum a fost în timpul primului vârf, în primăvara acestui an. Ţara a înregistrat vineri 12.272 de noi cazuri şi a ajuns la 716.481 de îmbolnăviri, cel mai mare număr de infecţii din vestul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel