Guvernul din Spania a decretat STARE de alertă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Consiliu extraordinar de miniștri a decretat stare de alertă pentru Madrid.

Guvernul spaniol a declarat vineri stare de alertă în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19, dar executivul central şi cel regional îşi continuă disputa asupra măsurilor antiepidemice concrete, după ce, în urma unei plângeri a guvernului regional, justiţia a invalidat joi lockdown-ul parţial decis de Ministerul Sănătăţii, transmite agenţia EFE.

Premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a avut vineri o întâlnire pe această temă cu şefa guvernului regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Conform unor surse guvernamentale, Ayuso i-a cerut lui Sanchez mai mult timp pentru a decide asupra opţiunilor pe care le va avansa executivul regional, în timp ce premierul a insistat asupra necesităţii protejării sănătăţii populaţiei.

Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid (TSJM) a respins joi restricţiile antiepidemice împotriva COVID-19 prin care începând de vinerea trecută locuitorii capitalei spaniole şi din nouă oraşe limitrofe nu mai pot părăsi aceste localităţi. Instanţa şi-a motivat hotărârea de respingere a restricţiilor de deplasare prin faptul că ele îngrădesc drepturile şi libertăţile fundamentale şi constituie o ingerinţă a puterilor publice în drepturile fundamentale ale cetăţenilor fără o autorizaţie legală, întrucât regiunile spaniole iau propriile decizii în materie de sănătate şi prevenire a răspândirii bolilor, în virtutea statutului lor de comunităţi autonome.

Guvernul regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP), deşi a respins restricţiile de intrare şi ieşire din localităţi invalidate joi de justiţie, a instituit pe 21 septembrie pentru două săptămâni măsuri de limitare a deplasărilor în cartierele Madridului şi în împrejurimi, acolo unde numărul noilor cazuri de COVID-19 este mai ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel