Guvernul, ajutoare pentru 210 familii

Bogdan Cotigă / 05 sep 2018 / 16:41 Salveaza PDF Comentarii

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, în valoare de peste 760.000 de lei, pentru sprijinirea a 210 familii sau persoane aflate în situaţii de necesitate, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

'În şedinţa de Guvern de azi, la propunerea Ministerului Muncii ş Justiţiei Sociale, a fost adoptată o hotărâre de guvern privind ajutoare de urgenţă, în valoare de peste 760.000 de lei, pentru sprijinirea a 210 familii sau persoane aflate în situaţii de necesitate. Suma exactă este 761.200 de lei, pentru 210 familii şi persoane singure, care au nevoie de acest sprijin, pentru că s-au aflat în situaţii deosebite cauzate de incendii, inundaţii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate sau alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială', a precizat Nelu Barbu într-o declaraţie de presă susţinută miercuri la Palatul Victoria.

El a menţionat că sunt 37 de judeţe, plus Municipiul Bucureşti, din care provin familiile care vor primi ajutor social. Sumele se acordă în baza unor anchete sociale, efectuate de Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Plata ajutoarelor se va face din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29