Guvernul a DECIS. Se MAJOREAZĂ alocațiile. Vezi când

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Guvernul a decis când vor fi majorate alocațiile pentru copii. 

Guvernul a decis în ședința de astăzi că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie, transmite Realitatea Plus. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, în ședința de Guvern care este în desfășurare. Alocațiile se majorează cu 20% de la începutul anului viitor. Copiii care au vârste mai mici de 2 ani sau au un handicap vor primi o alocație pe lună care ajunge la 486 de lei, iar copiii care au vârste mai mari de 2 ani vor primi lunar 243 de lei, aceasta va fi valoarea alocației după majorarea de anul viitor.

Guvernul a decis că nu va majora alocațiile de la 1 iulie, așa cum a promis. Această ordonanță amână practic majorarea alocațiilor. Cei din Guvern au susținut că nu sunt bani la bugetul de stat pentru ca mărirea să fie făcută acum.

Consiliul Economic și Social, critici la adresa Guvernului Cîțu

Ordonanța emisă de Guvernul Cîțu și adoptată cu puțin timp în urmă a fost aspru criticată de Consiliul Economic și Social, actul fiind avizat negativ. Cei de la Consiliul Economic și Social au spus că măsura este injustă având în vedere că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și de asemenea au atras atenția Guvernului că România are cele mai mici alocații din Uniunea Europeană. Majorarea promisă a alocațiilor, care ar fi trebuit să aibă loc luna viitoare, ar fi ajutat familiile să își crească copii, acesta este mesajul transmis de cei de la Consiliul Economic și Social în avizul pe care l-au votat.

Orban: Alocațiile, indexate cu rata inflației

De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii, dădea asigurări președintele PNL, Ludovic Orban, în urmă cu câteva zile.

„Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL și este o lege în vigoare. Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie 2022 cu procentul de 20%”, declarase Orban.

VEZI ȘI: Amânare majorare alocaţii. Firea, după cele decise în Parlament: Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel