Amânare majorare alocaţii. Firea, după cele decise în Parlament: Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră!

Facebook - Gabriela Firea
Facebook - Gabriela Firea

Senatorul Gabriela Firea reacţionează după deciziile luate de către coaliţia aflată la guvernare cu privire la alocaţiile pentru copii.

"Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an!

Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat.

Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală", transmite senatorul PSD Gabriela Firea.

Comisia pentru Muncă din Parlamentul României a respins majorarea alocațiilor de la 1 iulie

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis marţi ca alocaţiile pentru copii să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

"Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022", a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel