Grevă fără precedent în Grecia. Patronii au închis restaurantele, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern

Grevă fără precedent în Grecia. Patronii au închis restaurantele, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Grevă fără precedent în Grecia. Patronii au închis restaurantele, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Patronii din Grecia au închis restaurantele pentru 24 de ore, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern.
.

Proprietarii de restaurante din Grecia au decis să-şi sisteze activitatea pentru 24 de ore în semn de protest faţă de noile restricţii anti-COVID-19.

Ei sunt nemulţumiţi de amenzile usturătoare care pot fi aplicate în cazul în care măsurile nu sunt respectate, dar şi pentru că nu sunt ajutaţi să facă faţă pierderilor pe care le-au înregistrat în timpul carantinei.

Autoritățile de la Atena au decis să impună noi restricţii din cauza creşterii numărului de infectări. Astfel, accesul în restaurante şi baruri, chiar şi la terase, este permis doar persoanelor vaccinate. În cazul în care localurile primesc clienţi neimunizaţi, ei riscă amenzi de până la cinci mii de euro.

Până acum, aproximativ 63 de procente din populaţia Greciei a fost vaccinată anti-COVID-19. În ultimele 24 de ore, în această ţară au fost înregistrate puţin peste opt mii de cazuri de îmbolnăviri şi 85 de decese, scrie Publika.

Ce a pățit o constănțeancă, după ce a prezentat certificatul de vaccinare al altcuiva într-o cafenea

O femeie din Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă că a folosit certificatul de vaccinare al altcuiva pentru a intra într-o cafenea. Aceasta este acum acuzată de fals în declarații, scrie Constanța 100%. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Femeia a fost prinsă în cadrul unei acțiuni ample a Poliției care a făcut numeroase controale la operatorii economici și organizatorii de evenimente din Constanța, cu privire la certificatul verde Covid-19 care a devenit obligatoriu. Polițiștii au intervenit însoțiți de jandarmi. Astfel, au fost verificați 42 de operatori economici, fiind legitimate peste 100 de persoane și controlate aproximativ 40 de autovehicule.

Administratorii care respectă obligația de verificare a codul QR riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, iar clienții prezenți în localuri care nu pot prezenta certificatul verde riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel