EXCLUSIV  GREȘELI cu masca de protecție. Cum se păcălesc românii atunci când le poartă crezând că sunt TOTAL protejați

Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Doar că puțini le poartă așa cum ar trebui. Aici nu mă refer la greșeala arhicunoscută cu masca ținută sub nas, ci la multe altele. Unii își scot masca din geanta, o poartă când intră în magazin, apoi o aruncă la loc și o pun la gură când intră în următorul magazin. Ce contează că pe lângă mască zac și alte obiecte cum ar fi cheile de la casă și multe alte obiecte pe care lumea uită să le dezinfecteze?!

Sau mai sunt unii care și-o scot, o țin în mână în timp ce butonează telefonul, apoi iar o pun la gură. Chiar dacă își acoperă corect gura și nasul, nu fac altceva decât să plimbe microbii dintr-un loc în altul. Toate acestea în timp ce nu se mai spală pe mâini ore întregi sau fără a folosi un gel de curățare.

Sau o țin sub bărbărie atunci când ies din magazin, lăsând posibilitatea microbilor să se plimbe în voie, și o ridică atunci când intră în alt spațiu închis.

Mai sunt unii care reutilizează măștile de protecție (chiar dacă sunt de unică folosință). Când ajung acasă, le țin la soare, pe sârmă, iar apoi le mai folosesc câteva zile.

Nu trebuie să-i uităm nici pe cei care aruncă măștile pe jos. Cu siguranță, le-ați văzut pe trotuare. Măștile se aruncă la gunoi, nu pe drum.

Unii se fac că respectă regulile, doar pentru a nu fi amendați. Cred că păcălesc autoritățile când, de fapt, se păcălesc pe ei înșiși.

Dincolo de observațiile personale, nu uitați ce spun specialiștii! Pentru a fi, cu adevărat, protejați, trebuie să respectați următoarele reguli:

Măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Mai exact, înainte de a utiliza masca, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun). Masca de protecție trebuie să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat;

Masca nu se atinge în timpul purtării, iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor. NU se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel