Grecia va începe să diminueze treptat restricțiile Covid-19, de luna viitoare

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Pe tot parcursul lunii viitoare autoritățile din Grecia vor ridica restricții. Acestea vor fi însă în vigoare de Paștele ortodox grec. 

Grecia va începe treptat să atenueze restricțiile Covid-19 începând cu luna viitoare, dar numai după Paștele ortodox grec, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o declarație de presă, scrie CNN

Potrivit Guvernului, cafenelele, barurile și restaurantele vor putea fi redeschise de pe 3 mai, funcționând doar în aer liber.

Școlile primare și secundare vor urma o săptămână mai târziu, pe 10 mai, iar din 15 mai, interdicția de circulație între regiuni va fi ridicată pentru a coincide cu deschiderea oficială a sezonului turistic.

Restricții ridicate pentru vaccinați

La începutul acestei săptămâni, Grecia a ridicat cerințele de carantină pentru călătorii vaccinați din piețele cheie ale turismului - Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA, Israel, Serbia. Vizitatorii sunt însă supuși restricțiilor interne actuale.

Mitsotakis a declarat că situația pandemică din țară se stabilizează și a reiterat importanța vaccinului, adăugând că începând de săptămâna viitoare persoanele cu vârsta peste 30 de ani vor fi eligibile pentru vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel