Grecia NU ridică restricțiile de circulație până după Paște. Slujbele religioase la sate, excluse

Autoritățile din Grecia mențin restricțiile de circulație până după Paștele Ortodox Grec, iar la sate vor fi sporite măsurile de securitate pentru a evita adunările la slujbele religioase. 

Ministrul grec al Dezvoltării și Investițiilor, Adonis Georgiadis, a exclus orice posibilitate de a ridica măsurile privind restricțiile de circulație înainte de Paștele Ortodox Grec, scrie greekcitytimes.com.

”Nu va exista exod de Paște anul acesta. Restricțiile vor persista cu siguranță până atunci”, a spus Georgiadis.

Ministrul a explicat că, în timp ce țara s-a descurcat bine în gestionarea crizei de coronavirus, ar fi ”o greșeală foarte mare” transmiterea virusului în mediul rural, după ce în Atena au fost înregistrate cele mai multe cazuri.

Temeri privind organizarea slujbelor la sate

Există temeri că, dacă Paștele va fi permis la sate, situația va deveni necontrolată și coronavirusul se va răspândi în Grecia într-un ritm rapid, a adăugat el.

Ministrul a subliniat că luna aprilie va fi o lună foarte crucială în răspândirea coronavirusului în Grecia. Controale mai stricte și amenzi mai dure vor fi aplicate pentru ca autoritățile să fie sigure că nu vor fi încălcate măsurile de restricție în zonele rurale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel