Grecia îl invită pe Stoica la privatizarea transportului feroviar de stat

gruia stoica deceee
gruia stoica deceee

Autoritățile de la Atena au invitat grupul de companii Grampet-GFR, condus de Gruia Stoica, să participe la privatizarea transportului feroviar de marfă din Grecia, Train OSE, transmite grupul într-un comunicat. Stoica a câștigat deja licitația pentru privatizarea CFR Marfă, dar și pe cea pentru HZ Cargo, operatorul feroviar de stat de transport de marfă pe calea ferată din Cehia. El rămâne în cărți și pentru achiziționarea BDZ Cargo, operatorul feroviar din Bulgaria, unde privatizarea este, deocamdată, suspendată.

Un consorțiu format din Căile Ferate Ruse (RZD) și Societatea Căilor Ferate din Franța (SNCF), dar și COSCO (China Ocean Shipping Company), cel mai mare furnizor de servicii de logistică și shipping din China, participă și ele la privatizarea din Grecia.

”În numele celor 9.000 de angajați ai Grampet Group, care au adus împreună compania la acest nivel, cât și al managementului, suntem mândri de invitația de a participa la privatizarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Grecia, alături de companii precum RZD, SNCF și COSCO.(...) Nu așteptăm nici laude, nici felicitări, dar ne-am dori să ne putem derula proiectele și în țară în aceleași condiții de respect și justă apreciere pentru plus valoarea pe care o producem pentru întreaga societate românească, plus locuri de muncă și venituri la bugetul de stat. Invitația pe care am primit-o să participăm la privatizarea Train OSE sper că mai lămurește o dată soliditatea și bonitatea noastră ca agent economic” a declarat Gruia Stoica, citat de HotNews.

Cu o sumă de peste 200 de milioane de euro, GFR a câștigat licitația pentru privatizarea CFR Marfă pe 20 iunie, dar contractul nu a fost încă semnat, pe fondul unor disensiuni din interiorul puterii Executive. Președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Gruia Stoica într-o conferință de presă, spunând că omul de afaceri caută cu disperare bani la bănci. Șeful statului a arătat că acesta nu are profilul unui investitor strategic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel