Urmărește emisiunea live



Hidroelectrica reia, după șapte ani, lucrările la Bumbești - Livezeni. Totul fusese blocat după acțiunea în instanță a unor ONG-uri

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Compania Hidroelectrica își reia lucrările, ajunse la 90%, după ce au fost sistate de CAB în urmă cu 7 ani.

Compania Hidroelectrica va relua lucrările la amenajarea de la Bumbești - Livezeni, după ce o hotărâre de guvern a stabilit că proiectul este de utilitate publică și de interes național, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit sursei menționate, lucrările, finalizate în proporție de 90%, au fost oprite în urmă cu șapte ani, de către Curtea de Apel București, care a admis ”recursul unor ONG-uri de mediu și  a anulat autorizațiile de construire emise de Consiliile Județene din Hunedoara și Gorj, decizia fiind definitivă”.

Potrivit aceluiași comunicat, în perioada 28-30 aprilie au avut loc discuții cu autoritățile pentru obținerea autorizației de construcție la Bumbești - Livezeni.

”Punerea în funcțiune a amenajării este astăzi posibilă în condițiile declarării proiectului ca fiind de utilitate publică și de interes național, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an.

Finalizarea proiectului ca asigura injectarea în SEN (n.r. Sistemul Energetic Național) a unei cantități de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 de gospodării și care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an”, se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

Citește și: Centrala de la Nikopol - Turnu Măgurele, proiectată în anii `80, relansată cu 6 mld. de euro de Bulgaria și România. Iată ce ne explica ministrul Ioan Jelev despre importanța colosală a proiectului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel