Grecia cere obligativitatea dozei booster pentru certificatul verde al persoanelor de peste 60 de ani

Grecia cere obligativitatea dozei booster pentru certificatul verde al persoanelor de peste 60 de ani  /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Grecia cere obligativitatea dozei booster pentru certificatul verde al persoanelor de peste 60 de ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Grecia propune Comisiei Europene ca persoanele de peste 60 de ani să poată folosi certificatul verde doar dacă au primit doza booster.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus miercuri oficial ca la nivelul Uniunii Europene persoanele cu vârsta de peste 60 de ani să poată călători pe baza certificatului verde numai dacă au primit şi doza booster de vaccin împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE.

Cred că trebuie să nu mai pierdem timpul şi să îi protejăm pe cetăţenii cei mai vulnerabili, mai ales că s-a demonstrat că a treia doză (de vaccin) este eficace pentru prevenirea efectelor grave ale COVID-19, inclusiv decesul, dar protejează de asemenea şi împotriva infecţiei simptomatice şi îi ţine pe cetăţenii noştri sănătoşi şi departe de spitale, argumentează premierul conservator grec într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Guvernul de la Atena a decis deja că în Grecia, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, certificatul de vaccinare va expira dacă acestea nu se vaccinează şi cu doza booster la şapte luni după vaccinarea cu schema completă alcătuită din două doze, sau o singură doză în cazul serului Johnson&Johnson.

Statele UE au început marţi o dezbatere despre durata eficacităţii vaccinurilor împotriva COVID-19 şi despre necesitatea administrării dozelor de vaccin booster ca o posibilă condiţie pentru menţinerea libertăţii de circulaţie în interiorul blocului comunitar pe baza certificatului verde.

Comisia Europeană este de acord cu faptul că eficacitatea vaccinurilor scade după un anumit timp şi va prezenta săptămâna aceasta propuneri de coordonare a libertăţii de circulaţie pe baza certificatului COVID-19. Includerea dozei booster în certificatul verde se va regăsi şi printre temele summitului european din 16-17 decembrie, potrivit Agerpres.

Prima țară din lume care a acordat autorizație completă pentru vaccinul Johnson&Johnson

Canada a devenit prima ţară din lume care a acordat o autorizaţie completă de utilizare pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză persoanelor de peste 18 ani, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei americane, citaţi de Reuters.

Vaccinul Johnson&Johnson primise anterior o autorizaţie provizorie din partea autorităţilor din această ţară.

Canada, care a raportat un număr mediu de 2.563 de infectări zilnice în ultima perioadă, a administrat până în prezent cel puţin 60.101.058 de doze de vaccinuri anti-COVID-19. Autorităţile canadiene au acordat autorizaţii complete de utilizare pentru vaccinurile Moderna şi Pfizer, în luna septembrie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel