Gravidele vaccinate cu Pfizer sau Moderna transmit un număr „izbitor de ridicat” de anticorpi copiilor

Gravidele vaccinate cu Pfizer sau Moderna transmit anticorpii copiilor  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Gravidele vaccinate cu Pfizer sau Moderna transmit anticorpii copiilor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Vaccinurile COVID-19 de la Pfizer și Moderna sunt eficiente la femeile însărcinate și transmit anticorpi de protecție copiilor lor, a constatat un nou studiu.

Studiul, publicat joi în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie, a analizat 131 de femei care au primit unul dintre cele două vaccinuri între decembrie și martie. 84 erau însărcinate, iar 31 alăptau. Cercetătorii de la Harvard, MIT și Brigham and Women Hospital au descoperit că femeile însărcinate și care alăptează au avut un răspuns imun la vaccin la fel de puternic ca și cele 16 femei care nu erau însărcinate sau care alăptau.

Bebelușii aveau anticorpi

Mai mult, aceștia au descoperit că vaccinurile au favorizat apariția de anticorpi secundari copiilor. Testând sângele din cordonul ombilical și placenta, aceștia au descoperit că bebelușii născuți de femeile care au primit vaccinul au un nivel „izbitor de ridicat” de anticorpi anti-COVID, mult mai ridicat decât la bebelușii născuți de femei care au avut anterior COVID-19, au scris cercetătorii.

Studiul se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care indică faptul că imunizarea cu un vaccin COVID-19 este o idee bună pentru persoanele însărcinate. În martie, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că nu au existat rezultate adverse în studiul pe 30.000 de femei însărcinate vaccinate din SUA, precizează Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel