Grave probleme în vaccinarea medicilor: ”Nici doze, nici personal, deși pe site apar mii de locuri”. Valeriu Gheorghiţă dă asigurări că de astăzi se produce schimbarea

Vaccinarea anti-COVID-19 din România, începută timid, a prezentat primele limite ale sistemului din țara noastră. Personalul din sistemul medical avertizează că, dacă această situație va continua, va descuraja mulți români în ceea ce privește vaccinarea. 

O asistentă care s-a programat pentru vaccinare în 1 ianuarie 2021, a primit răspunsul că ”din păcate, nu sunt disponibile nici doze, nici personalul nu este disponibil pentru vaccinare. Pe site, apar mii de locuri în fiecare zi. În realitate, fie nu sunt doze, fie nu e personal pentru vaccinare”, după cum a explicat la Digi24. A reluat pașii pentru a se vaccina în 4 ianuarie, dar a aflat că va face vaccinul în Jimbolia, la 60 de km de Timișoara, unde, de asemenea, nu erau doze disponibile: ”Sistemul, dacă nu va fi puțin perfecționat, va descuraja multă lume să se vaccineze. Din păcate, la noi, începuturile sunt oricum timide”. 

Începe vaccinarea 7 din 7, 12 ore/zi

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, a promis, la televiziunea citată: ”De săptămâna viitoare (n.r. de astăzi), activitatea în centrele de vaccinare va funcționa neîntrerupt, 7 zile din 7, după un program de la 8 dimineața la 8 seara. Și după 8 seara se continuă și se poate face vaccinarea pentru personalul propriu care fie este în serviciu de gardă, fie în turele de noapte, tocmai pentru a se facilita accesul la vaccinare”. 

”Legat de disfuncționalitățile care au apărut în această perioadă 31 decembrie - 2 ianuarie, trebuie să precizăm că din acest motiv, și anume că o parte dintre centre își încep activitatea de mâine (luni), a fost o lipsă de sincronizare între platforma de programare, care a permis programarea unui număr - mic - de persoane până la momentul la care s-a putut, practic, reseta calendarul de programare în conformitate cu începerea activităților de vaccinare. A fost o situație extrem de neplăcută, pe care mi-o asum, însă fiecare persoană, pot să vă asigur, a fost sunată și i s-a explicat această problemă legată de sistemul de programare și a fost reprogramată. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate, însă activitatea ar trebui să fie normală începând de mâine și să nu mai existe probleme de acest gen”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

20.000 de persoane vaccinate pe zi

În același timp, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România a dat asigurări că, de astăzi, vaccinarea anti SARS-CoV-2 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Iată care este situația până astăzi, 4 ianuarie, conform ultimei raportări: 

2. -imagine fara descriere- (covid-vaccinare_94892900.jpeg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel