Google și Apple, aplicație de LOCALIZARE. Avertisment Bloomberg: Trei miliarde de oameni, vizați

Apple și Google creează o aplicație în scopul localizării persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a contactelor acestora. 

”Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii. Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor. Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfața programelor de aplicație (Application programming interfaces - API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor”, anunţă cele două companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale, conform Mediafax. 

Însă agenția de presă Bloomberg avertizează că aplicaţia dezvoltată de Apple şi Google are potenţialul de a monitoriza mai mult de o treime din populaţia lumii şi riscă să genereze controverse privind protecţia sferei private. 

Cum va funcționa aplicația Google și Apple?  Spre exemplu, dacă un utilizator este diagnosticat cu boala Covid-19 şi introduce datele în aplicaţie, ceilalţi utilizatori de care se apropiase în zilele precedente vor primi notificări. Perioada ar putea fi de 14 zile, dar autorităţile de sănătate publică pot stabili orice interval. Sistemul iOS al Apple şi cel Android, dezvoltat de Google, au în total circa trei miliarde de utilizatori, mai mult de o treime din populaţia Terrei.

"Tehnologia este controversată deoarece implică distribuirea de informaţii medicale sensibile între miliarde de oameni prin dispozitive mobile care transmit constant locaţiile. Unii politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare avertizează că dreptul cetăţenilor la viaţă privată trebuie protejat", notează agenţia Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel