Google anunță că cel mai în vogă videoclip de pe Youtube în 2014 este un scurtmetraj horror al unui regizor polonez, în care un câine poartă un costum de tarantulă.
Potrivit anunțului făcut de Google, care deţine platforma de partajare de clipuri video, Câinele-păianjen uriaş este cel mai în vogă videoclip de pe YouTube în 2014. Acesta a reușit să strângă, din luna septembrie când a fost publicat, peste 114 milioane de vizualizări, informează bbc.com, potrivit Mediafax.
Videoclipul muzical "Dark Horse", al cântăreţei americane Katy Perry, disponibil la adresa https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0, este cel mai popular clip publicat în 2014, cu 717 milioane de vizualizări, înregistrate din 20 februarie, data la care videoclipul a fost încărcat pe Youtube.
Felix Kjellberg, cunoscut pe internet ca Pewdiepie, un suedez care oferă recenzii pentru jocuri video, a obţinut cel mai mare număr de abonaţi la un canal de pe YouTube, pentru al doilea an la rând, cu peste 32 de milioane de abonaţi.
CM 2014, cel mai discutat eveniment pe Facebook
Compania lui Mark Zuckerberg, a anunțat, de asemenea, că platforma de socializare online Facebook a înregistrat peste trei miliarde de interacţiuni privind Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia (CM 2014), evenimentul sportiv fiind și "cel mai discutat eveniment" pe platformă, cu peste 350 de milioane de persoane care au publicat materiale despre această competiție mondială.
Un alt eveniment foarte discutat pe rețelele de socializarea l-a reprezentat alegerile prezidenţiale din Brazilia, cu 674 de milioane de interacţiuni înregistrate, dar și cu 48 de milioane de utilizatori care au publicat mesaje despre campania electorală.
În Marea Britanie, evenimentul cel mai discutat pe Facebook a fost referendumul privind independenţa Scoţiei, iar cele mai populare jocuri de pe platforma Facebook au fost Bubble Witch 2 Saga şi Candy Crush Soda Saga.
"Este o veste bună faptul că platforme precum YouTube şi Facebook ne pot reconecta atât cu cele mai puţin calitative, cât şi cu cele mai importante forme de conţinut cultural", a declarat Simon Collister, profesor de comunicare şi social media la London College of Communication.
"În ciuda acestui fapt, trebuie să fim precauţi şi să nu ne bazăm foarte mult pe aceste platforme. Este în curs o întreagă dezbatere despre algoritmi, în special legat de consumul de ştiri, şi trebuie să avem grijă să nu lăsăm aceste platforme să ne dicteze ce să vedem şi ce să nu vedem", a semnalat specialistul în comunicare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu