Gheorghiță: La sfârșitul lunii august, 9 din 10 cazuri de Covid vor fi cu tulpină Delta

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

"La sfârșitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta, a spus, miercuri seara, colonelul Valeriu Gheorghiță. Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri seara, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că este posibil să nu mai fie cazul pentru a treia doză de vaccin, dacă imunitatea colectivă va fi de 60 – 70%.

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccin, dacă avem populație vaccinată într-un număr mare cu schemă completă (...), să avem imunitate colectivă, adică 60 – 70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur că trecerea prin boală nu oferă o protecție suficientă, (...) ci doar 3 – 6 luni”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță. Președintele CNCAV a spus că toate datele arată că România va înregistra o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a mai spus Gheoghiță.

Acesta a precizat că tulpina Delta este una dintre cele mai bine adaptate și are mutații care îi conferă o putere mai mare de răspândire, citează Mediafax.

Peste 26.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 26.00 de persoane au fost vaccinate și în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 26.086 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

În total, 4.661.527 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, din care 4.410.810 cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, 17.895 de persoane au primit serul Pfizer, 1.151 pe cel de la Moderna, 814 pe cel produs de AstraZeneca şi 6.226 pe cel Johnson & Johnson. În ultimele 24 de ore au fost 13 reacţii la vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost, în total, 16.522 de reacții adverse. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 precizează că 143 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel