Germania, cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, după aprilie

Numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în Germania a crescut din nou sâmbătă la un nivel nemaiîntâlnit de la sfârşitul lunii aprilie, relatează dpa. 

În ultimele 24 de ore, autorităţile medicale din toată ţara au înregistrat 2.034 de cazuri noi, ceea ce a adus numărul total de infectări la 232.082, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI).

Ultima dată un număr atât de mare s-a înregistrat pe 25 aprilie, când au fost raportate 2.055 de noi cazuri de infectări cu COVID-19. La nivel naţional, au existat numeroase focare mai mici, legate de evenimente, precum sărbători în familie cu un număr mare de participanţi, potrivit unui raport publicat vineri de RKI.

În plus, cazuri de coronavirus au fost identificate la persoane întoarse din străinătate, în special în rândul tinerilor. Vârful epidemiei în Germania a fost atins la începutul lunii aprilie, când se înregistrau zilnic peste 6.000 pe cazuri. Numărul cazurilor a scăzut de la sfârşitul lunii iulie, însă această tendinţă s-a inversat recent, provocând temeri în legătură cu un al doilea val de infecţii.

Conform RKI, 9.267 de persoane au murit după ce au contactat boala, iar în jur de 206.600 de persoane s-au însănătoşit după ce au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel