Germania, 500 de milioane de euro în lupta cu COVID-19

Germania oferă granturi consistente în lupta cu pandemia de coronavirus. Iată ce vizează acestea.

Guvernul german investește 500 de milioane de euro în îmbunătățirea sistemelor de ventilație din clădirile publice, pentru a contribui la stoparea răspândirii coronavirusului. Granturile vor fi destinate îmbunătățirii circulației aerului în birourile publice, muzee, teatre, universități și școli. Firmele private nu sunt încă eligibile. Virusurile se răspândesc pe picături mici numite aerosoli, expirați de persoanele infectate, mai ales atunci când strănută sau tușesc.

Scopul principal este de a actualiza sistemele de aer condiționat existente, mai degrabă decât de a instala altele noi, care costă mai mult. Fiecare upgrade este eligibil pentru maximum 100.000 de euro. Finanțarea este, de asemenea, disponibilă pentru senzorii de CO2 care indică momentul în care aerul dintr-o cameră este nesănătos. Granturile vor fi alocate de marți. Guvernul dorește, de asemenea, ca școlile lipsite de sisteme centrale de aer condiționat să obțină cel puțin purificatoare de aer mobile. Dar multe vor depinde și de cât de ușor pot fi ventilate încăperile pur și simplu prin deschiderea ferestrelor.

Experții germani spun însă că aparatele care se bazează pe lumină UV, ionizare sau ozon, pot fi ineficiente împotriva COVID-19 și, în unele cazuri, pot agrava calitatea aerului. Potrivit ultimelor cifre oficiale ale Germaniei, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 4.325 de cazuri noi, însă cifra de luni este mai mică, întrucât sunt raportate mai puține cazuri în weekend. Numărul de morți  raportat este de 9.789, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel