George Cristian Roman, primarul de Ţăndărei (PSD), arestat preventiv

Primarul oraşului Ţăndărei, George Cristian Roman, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, a fost arestat preventiv, joi seară. În același  dosar mai  sunt cercetaţi şi şeful Biroului Achiziţii din primărie, precum şi reprezentanţi ai mai multor firme care au contracte cu această instituţie.

Ca urmare a percheziţiilor care au avut loc la sediul Primăriei Ţăndărei, George Cristian Roman a fost reţinut miercuri seară pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu derularea unor contracte de proiectare şi executare de lucrări la drumuri de către municipalitate, estimându-se un prejudiciu de 400.000 de lei, informează Mediafax.

Conform procurorilor, primarul şi şeful Biroului de Achiziţii Publice, Costică Ionescu, sunt suspectaţi că ar fi încheiat contracte pentru executarea lucrărilor fără a respecta normele legale în domeniul achiziţiilor publice şi ar fi făcut plăţi din bugetul public pentru lucrări inexistente. Totodată, cei doi au întocmit mai multe documente false pentru a ascunde faptele

În perioada 2008-2012, Cristian George Roman a fost viceprimar şi a fost ales primar în anul 2012, sub sigla Uniunii Social Liberale (USL), acesta fiind membru PSD.
Primarul din Ţăndărei este liderul organizaţiei municipale a PSD, vicepreşedinte al PSD Ialomiţa, precum şi membru al Consiliului Naţional al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel