Mircea Geoană, după preluarea funcției în cadrul NATO: Recunoaștere a faptului că România e un aliat serios

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mircea Geoană a declarat, joi, după preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO, că desemnarea sa este „o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios”. Geoană a mai spus că securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată ca în prezent.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi, după preluarea funcției, că desemnarea sa este recunoașterea faptului că România este „un aliat serios”.

„Desemnarea mea în această funcție este o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios, care își ia în serios angajamentele , care cheltuiește 2% din PIB pentru apărare, obligațiile noastre asumate în cadrul Alianței”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3.

Mesajul lui Geoană după preluarea mandatului, a fost că „securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”.

"Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată"

„Niciodată în istoria României, dar niciodată în istoria națiunii noastre, nu am avut șansa de a fi parte din structurile Occidentului dezvoltat. Niciodată. Avem, în ultimii 15 ani de zile de când am aderat la NATO, după aceea aderarea la UE, șansa de a recupera timpul istoric pierdut. Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată. Nu am avut niciodată aliați mai puternici și, mai mult decât forța militară, și forța economică și forța politică a aliaților noștri, nu am avut o fundație de valori comune cu Occidentul dezvoltat. Mesajul meu este să păstrăm încrederea în acest drum ireversibil pe care l-am ales acum 30 de ani cu toții”, a mai spus Mircea Geoană, relatează Mediafax.

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat organizația printr-un comunicat. Geoană a fost numit în funcție încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg. În urma deciziei, fostul ministru de Externe a devenit românul cu cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană o înlocuiește în funcție pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel