GCS bilanț, Covid-19. 10 februarie 2022. Se menține numărul mare de infectări

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis numărul cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 10 februarie 2022. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  139 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

VEZI ȘI: Alexandru Rafila, despre vaccinarea obligatorie: Nu s-a discutat la nivelul Guvernului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, duminică seară, că la nivel oficial nu s-a discutat niciodată despre vaccinarea obligatorie.  

„Nu am avut această discuție, nici nu s-a discutat la nivelul Guvernului, părerea mea nu este justificată această măsură”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Ministrul Sănătății a explicat de ce măsura a fost impusă în alte țări, spunând că fiecare este liber să stabilească propriile strategii.

„Au luat măsuri de obligativitate ca să evite un număr mare de decese”, a explicat Alexandru Rafila.

Eliminare restricții

„Eu, în general, sunt un om echilibrat. Opinia mea este că, până la sfârșitul lunii martie, am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător și dacă situația nu mai pune probleme. Ați remarcat că s-a schimbat abordarea, inclusiv în modul în care funcționează școlile. Dacă se dovedește în România, la fel cum se întâmplă în alte țări, că această tulpină (n.r. Omicron) produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, evident că restricțiile vor fi ridicate. Eu aștept momentul în care starea de alertă va fi ridicată, pentru că este important pentru toți”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Oamenii să aibă răbdare până la finalul lunii martie, a transmis Alexandru Rafila. „Îi sfătuiesc să mai fie răbdători, să mai avem răbdare încă o lună, o lună și jumătate. Sfârșitul lunii martie cred că este un termen rezonabil. Până atunci, poate ne gândim și cum reluăm diversele tipuri de activități”, a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, întrebat dacă am atins vârful valului 5, Alexandru Rafila a făcut următoarele precizări: „Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează, vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel