Urmărește emisiunea live


Gările, FURNICARE înainte de Paști. Bulai: TRADIȚIA e greu de ÎNVINS. Pandemia NU e o problemă MEDICALĂ

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre aglomerația infernală din gările din România, înainte de Sărbătorile Pascale. 

Gările din România s-au transformat în furnicare înainte de Paști, pentru că mii de oameni merg spre case pentru a petrece sărbătorile alături de familie, în ciuda tuturor restricțiilor impuse de autorități pentru oprirea răspândirii noului coronavirus.

Iată ce spune sociologul Alfred Bulai

"Mi se pare absolut normal, nu văd ce e atât de neașteptat. La modul în care s-au transmis mesajele și se comunică în spațiul public, nu poți să ai credibilitate în mesajele pe care le lansează autoritățile, care se contrazic, care nu au precizie, nu au claritate, au erate, deci, sigur, te întrebi dacă e pe bune atât timp cât așa funcționează modul în care e definit cadrul de organizare al întregii povești. Hai să fim serioși! Evident că nu transmiți un mesaj coerent. E de așteptat, românii își petrec acasă sărbătorile, pentru că e o tradiție și e greu să o învingi, nu doar în România, acest lucru s-a întâmplat și prin alte țări".

"Problema este alta. Specialiștii nu înțeleg un lucru elementar"

"Problema este alta, că experiența directă a românilor nu e cu oameni bolnavi, experiența este doar mediatică cu boala și aici, din păcate, cei care se dau specialiști prin țările înalte nu știu un lucru elementar: suprasaturarea cu informație duce la dezinteresul informației. Știrile cu coronavirus au coborât imens ca interes public, pentru că suntem supraexpuși. Experiența în general ne face să fim imuni la acest gen de presiune mediatică care nu are cine știe ce subtanță, pentru că toți actorii care ies pe scena publică în general se contrazic", a completat el. 

Concepție greșită despre termenul de pandemie

"Oamenii se comportă modului în care s-a prezentat în spațiul public această pandemie. Dar pandemia este greșită în concepția pe care noi o avem. Pandemia nu e o problemă medicală, ci una socială, politică și economică oriunde în lume", a mai spus sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel