Gabriel Zetea: 50.000 de maramureșeni, TESTAȚI GRATUIT. O nouă METODĂ

Gabriel Zetea (PSD), preşedintele CJ Maramureş, a anunțat că 50.000 de maramureșeni vor fi testați gratuit.

"50.000 de maramureșeni vor fi TESTAȚI GRATUIT pentru identificarea #infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 Consiliul Județean Maramureș a aprobat proiectul „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR”, o inițiativă prin care se dorește ca, până la finalul anului, să fie #testați COVID-19, GRATUIT, 50.000 de BENEFICIARI din județ care NU se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.

"O nouă metodă de testare"

Proiectul constituie una dintre acțiunile de debut ale #parteneriatului administrativ și civic, inițiat de către CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BAIA MARE și își dorește să vină, în primul rând, în sprijinul #agențiloreconomici din județ. Alături de #ajutorul FINANCIAR și LOGISTIC oferit de Primăria Municipiului Baia Mare, care își va asuma cheltuielile legate de testarea băimărenilor, vom putea contribui la recâștigarea încrederii cetățenilor că își pot RELUA ACTIVITATEA la locul de muncă, în condiții de maximă #siguranță.

Principiul testării în masă a maramureșenilor se referă la o NOUĂ METODĂ de TESTARE, și anume testarea de grup prin metoda „POOLING”, posibilă prin utilizarea capacității de testare #automată a laboratoarelor de biologie moleculară. La nivel național, sunt puține administrații locale care au implementat un astfel de proiect de #testareînmasă. După București și Bihor, ne dorim să fim #următoarea administrație din țară care propune un PROGRAM de TESTARE, paralel cu cel stabilit de Ministerul Sănătății", a scris Gabriel Valer Zetea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel