Gabi Luncă a murit. Îndrăgita artistă era infectată cu noul coronavirus

Gabi Luncă a murit.
Gabi Luncă a murit.

Gabi Luncă a murit, informează Antena 3. Îndrăgita artistă era infectată cu noul coronavirus.

Gabi Luncă fusese diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar starea ei nu era una tocmai bună. Din păcate, în această noapte, Gabi Luncă a murit.

Artista, în vârstă de 81 de ani, era internată la Spitalul Județean Ilfov, la secția ATI. Gabi Luncă respira cu ajutorul unui plămân artificial la care era conectată de mai multe zile. 

Fiica cea mică a cântăreței spusese recent că nu mai era nimic de făcut în cazul mamei sale, că s-a făcut tot ce se putea din punct de vedere medical și omenește. Le rămăsese doar credința. Din păcate, Gabi Luncă a murit.

Gabi Luncă, o artistă de excepție

Gabi Luncă era una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din România. Cu o voce de argint și cu „vibratourile dulci”, a cucerit publicul din țară și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol. Din 1992 cânta doar muzică religioasă.

Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, Gabi Luncă aparținea generației „clasice” a muzicii lăutărești urbane. Ce o făcea pe Gabi Luncă să strălucească erau „vibratourile dulci”.

Era consideră „marea doamnă” a muzicii lăutărești, iar jurnalista germană Grit Friedrich, spunea: „Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze.“      

Gabi Luncă a murit după ce și Cornelia Catanga, dar și Nelu Ploieșteanu au decedat din cauza noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel