Furtuna de zăpadă Filomena. Guvernul spaniol trimite convoaie de VACCIN și ALIMENTE după ce mai multe drumuri au fost blocate

Guvernul spaniol va trimite convoaie cu vaccinul împotriva COVID-19 şi alimente, duminică, în zonele rămase izolate din cauza furtunii Filomena.

Guvernul spaniol a anunțat că va trimite convoaie cu vaccinul împotriva COVID-19 şi alimente, duminică, în zonele rămase izolate din cauza furtunii Filomena, relatează Agerpres. Ninsorile abundente au provocat moartea a patru persoane, precizează Reuters.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce poliţia a întrerupt o amplă bătaie cu bulgări de zăpadă. Autorităţile au făcut apel la locuitori să rămână în case pentru a evita riscul producerii accidentelor şi răspândirea coronavirusului.

Risc de prăbușire al copacilor



Meteorologii au avertizat că valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă şi existând riscul prăbuşirii unor copaci. Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni.

Principalul aeroport internaţional din Madrid a fost închis, iar operatorul său a indicat că nu se va redeschide mai devreme de duminică după-amiază, când zborurile vor fi reluate treptat.

Aproximativ 20.000 de kilometri de drumuri din centrul Spaniei au fost afectate de furtună, iar guvernul va trimite convoaie încărcate cu vaccinul împotriva COVID-19 şi alimente pentru cei care au nevoie, a declarat ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos.

 

O femeie a născut în ambulanță deoarece drumul era blocat



O femeie în vârstă de 36 de ani a născut sâmbătă într-o ambulanţă în Madrid după ce personalul sanitar nu a putut să o transporte la spital.

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor. Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie (Aemet), între 20 şi 30 de centimetri de zăpadă s-au depus sâmbătă în capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel