Funcționarii publici, obligați să se vaccineze anti-Covid-19 în Zimbabwe

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din Zimbabwe au luat o decizie radicală în ceea ce privește vaccinarea. 

Guvernul din Zimbabwe a anunţat marţi că îi va constrânge pe funcţionarii săi, inclusiv cadrele didactice, să demisioneze în cazul în care nu se vaccinează împotriva COVID-19, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ţara africană cu 15 milioane de locuitori a impus deja obligativitatea vaccinării pentru acces la pieţe, săli de sport, restaurante şi examene universitare, iar unele companii private şi-au obligat de asemenea angajaţii să se vaccineze anti-COVID.

Indignare în rândul unor locuitori



Măsurile au determinat indignare în rândul unor locuitori, dar şi blocaje la centrele de vaccinare, slab aprovizionate şi unde nu rareori cozile pentru o doză se formează încă de la ora 4 dimineaţa.

"Dacă sunteţi angajaţi ai guvernului, pentru protecţia celorlalţi şi a celor pe care îi slujiţi, vaccinaţi-vă", a declarat ministrul justiţiei, Ziyambi Ziyambi, pe un post de radio local.

"Dar dacă doriţi să vă prevalaţi de dreptul de a nu vă vaccina, vă puteţi da demisia", a adăugat acesta, menţionând că măsura se va aplica şi cadrelor didactice.

În august, congresul sindicatelor din ţara africană a contestat în justiţie vaccinarea obligatorie a salariaţilor.

Vaccinare obligatorie pentru profesorii şcolilor publice din New York

Profesorii şi personalul auxiliar al şcolilor publice din New York vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat la sfârșitul lunii august primarul metropolei americane, Bill de Blasio, transmite Reuters, mai scrie Agerpres. 

Ordinul de vaccinare va fi emis de Departamentul pentru sănătate al oraşului şi va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii Departamentului pentru educaţie. Aceştia vor trebui să fie vaccinaţi cu cel puţin prima doză până la data de 27 septembrie, conform lui de Blasio.

"Dorim ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure de-a lungul întregului an", a declarat primarul într-o conferinţă de presă.

Vaccinare obligatorie pentru arbitrii din NBA

Arbitrii din liga profesionistă nord-americană de baschet vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a oficia în sezonul 2021-2022, a anunţat NBA, citată de AFP, scrie Agerpres. 

Într-un comunicat dat publicităţii, NBA a precizat că această decizie a fost luată în urma unui acord cu sindicatul arbitrilor din NBA (NRBA) şi că anumite excepţii din motive medicale sau religioase ar fi posibile.

"Arbitrii au acceptat, de asemenea, să li se administreze rapeluri", a adăugat liga. "Orice arbitru nevaccinat, care nu este scutit, nu va fi eligibil pentru a arbitra meciuri".

Noul sezon regulat din NBA debutează pe 19 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel