Fuego a EXPLODAT. Mesaj DUR pentru autorități: "Sunt MÂHNIT! Degeaba ai BURTA plină, dacă ai mintea si sufletul GOALE"

Fuego a transmis un mesaj dur în direct, după ce domeniul cultural a fost grav afectat de pandemia de COVID-19.

Întrebat ce părere are de măsurile luate de autorități și cu faptul că artiștii au rămas fără loc de muncă, Paul Surugiu, sau Fuego, așa cum este cunoscut de publicul larg, a reacționat rapid: 

"Sunt numeroase comentarii zilele acestea vis-a-vis de nevoia oamenilor de astăzi și despre felul în care noi, artiștii, suntem afectați sau nu de felul în care s-a transformat la propriu lumea asta în care trăim. Trebuie să recunosc că nu am mai fost de foarte mult timp atât de mâhnit, pentru că am observat o înverșunare profundă și ne-am dat seama că unii oameni nu înțeleg nici acum, după mii și mii de ani, nevoia avidă a unei lumi de a avea artă, artă indiferent de forma ei. Eu înțeleg vremurile pe care le trăim, dar oamenii trebuie să meargă la teatru, la spectacole, la concerte, respectând toate restricțiile în vigoare".  

"Degeaba ai pâine, ai mâncare și ai burta plină, dacă ai mintea si sufletul goale"

"Într-adevăr, artiștii poate sunt în perioada asta cei mai loviți și foarte puternic. Noi nu ne plângem de milă, nu ne călcăm demnitatea în picioare, dar nici să ne ascundem după deget nu putem. Ar fi absurd să facem asta, fie că unii avem din ce trăi, poate pentru că ne-am pus deoparte, poate pentru că suntem cumpătați sau am muncit cu sânge atâția ani. Eu mă gândesc acum nu la mine, cât la tinerii atât de talentați și artiștii tineri ai țării care nu se pot afirma și nu pot să-și facă meseria. Avem cu toții datorii, facturi, impozite, taxe. Cei care consumă artă sunt la fel de speriați și înțeleg lucrul acesta, dar ar trebui să învățăm să trăim cu această nebunie și trebuie să știm cum să ne reorganizăm și fiecare dintre noi să înțeleagă că la un moment dat are nevoie de celălalt. 

Nu e ca și cum s-ar termina totul într-un punct, nu, noi vom trăi mult și bine în starea aceasta de incertitudine și nu ne rămâne decât să ne bucurăm de arta noastră. Vreau să spun că degeaba ai pâine, ai mâncare și ai burta plină, dacă ai mintea si sufletul goale și dacă nu ai un vers, o melodie, un film sau o poezie pe care să ți-o  recite un artist. Din punctul meu de vedere viața e dependentă de artă și ar trebui să facem tot posibilul să ne revenim cu și prin ea", a completat el, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel