Sindicatele din Educație: Declarațiile vicepremierului Turcan provoacă haos în educație

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să genereze haos în sistemul de educație, în rândul cadrelor didactice, al părinților și al elevilor, se arată într-un comunicat al federației. 

"Este inuman să se comporte așa, ca oficial al statului! Orice propunere sau modificare în calendarul anului școlar trebuie făcută doar după ce a fost bine analizată și în urma consultărilor cu specialiștii, sindicatele din educație, asociațiile de părinți și de elevi. Prin astfel de declarații există riscul major să fie paralizat sistemul de învățământ. În condițiile în care populația este panicată de acest COVID -19, astfel de “exerciții de comunicare” în mass-media trebuie evitate.

Declarația din această dimineață a Vicepremierului Raluca Turcan, potrivit căreia: “Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia.”, este doar un mod prin care se creează și mai multă instabilitate în sistemul de învățământ lovit oricum de măsurile privind pandemia cu COVID -19.

Federația noastră ține în permanență legătura cu conducerea MEC, cu reprezentanții părinților și ai elevilor și nicio clipă nu am discutat despre un asemenea scenariu  de înghețare a anului școlar.

Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore elevilor, părinților și cadrelor didactice. Prin urmare, suntem convinși că se pot găsi soluții pentru încheierea situației școlare a elevilor, dar și pentru cei care se află în anii de final de ciclu de învățământ și trebuie să susțină examenele naționale.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face apel la Ministerul Educației și Cercetării,  la Guvernul României, dar și la Administrația Prezidențială să analizeze cu mare responsabilitate situația, astfel încât  să fie luate cele  mai bune decizii pentru elevi. 

"Este o dovadă de lipsă de profesionalism să ieși în spațiul public și să vorbești fără să ai o consultare cu specialiștii din educație, cu cei din Ministerul Educației și Cercetării sau cu partenerii sociali și să arunci variante privind modul în care se va desfășura anul școlar 2019-2020. O astfel de declarație este o dovadă de lipsă de  umanitate, tocmai în această perioadă în care autoritățile ne îndeamnă pe toți să nu provocăm panică. Ce credeți că a reușit să facă doamna Vicepremier Raluca Turcan cu aceste declarații? Panică și haos în rândul părinților, elevilor și cadrelor didactice. Cred că repezentanții Guvernului României care fac declarații publice în această perioadă, trebuie să fie extrem de atenți la ceea ce afirmă", a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel