UEFA EURO 2020, procedura de acces pe Arena Națională. Cine are acces, ce trebuie să prezinți, ce se întâmplă în cazul copiilor

UEFA EURO 2020, procedură de acces / Foto: Pixabay
UEFA EURO 2020, procedură de acces / Foto: Pixabay

UEFA EURO 2020. Federația Română de Fotbal a publicat procedura de acces pe Arena Națională la partidele UEFA EURO 2020.

Federația Română de Fotbal (FRF) a publicat, marți, procedura de acces pe Arena Națională la partidele UEFA EURO 2020 și care sunt persoanele care pot asista din tribune la partide, având în vederea legislația națională în vigoare privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie, transmite Mediafax.

UEFA EURO 2020. Cine poate asista din tribune la UEFA EURO 2020


Persoanele care pot asista din tribune la partidele din UEFA EURO 2020, de pe Arena Națională sunt cele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și cele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București care se încadrează în categoriile care pot asista la meciuri din tribune trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. Fiecare categorie va parcurge pași diferiți în funcție de situația în care se află.

Astfel, cei care au bilet și sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au rezultatul negativ al unui test RT-PCR, se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză, va plăti la casierie costurile procedurii, personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.

UEFA EURO 2020. Suporterii trebuie să aibă la ei buletinul

Voluntarul îi dă solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion. Spectatorul se prezintă, cu biletul și brățara la stadion, în baza lor se face accesul. De asemenea, spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

În caz de constatare a nevalabilității documentelor prezentate, solicitantul poate intra pe procedura de testare rapidă în ziua meciului. Acesta se prezintă în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București, va plăti la casierie costurile procedurii, iar personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară. Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul are test negativ și acesta îi dă solicitantului brățara de acces la încheietura mâinii. Odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion.

Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării, doar unul dintre aceste elemente nefiind suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

 

UEFA EURO 2020. Ce se întâmplă dacă testul antigen are rezultat pozitiv

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brățara de acces.

Personalul medical urmează procedurile legale de anunțare a autorităților medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci și nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

 

UEFA EURO 2020. Cazul suporterilor care vin din țări de pe listele roșie și galbenă

Sunt acordate și facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă. Astfel, deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toți călătorii. În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei. Voluntarul îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării, dar trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.


Suporterii care sosesc în România din țări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.
Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, pentru a dovedi încadrarea în categoriile descrise.

UEFA EURO 2020. Copiii, cu bilet separat


Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să dețină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ținuți în brațe și trebuie să dețină propriul bilet.

Brățările de acces sunt diferite de la meci la meci. Acestea au elemente de siguranță și inscripționare specifice fiecărui meci. Deținătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obținere a brățării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la București. Nu se eliberează în același timp brățări pentru mai multe meciuri.

UEFA EURO 2020. Vaccinuri acceptate


În privința vaccinului, FRF anunță că este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedește cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării.

Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 va fi publicată în timp util. Centrele medicale vor fi doar în București, pe toată raza Capitalei. Odată cu lista centrelor medicale vor fi anunțate și prețurile la care se vor verifica actele medicale sau se vor face testările rapide, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel