Franța, un nou maxim al persoanelor internate la terapie intensivă

Numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă din Franța a atins  un nou nivel maxim în acest an, iar medicii au avertizat că un al treilea val de infecții ar putea copleși curând spitalele.

Au existat 4.872 de pacienți la terapie intensivă care au fost tratați pentru COVID-19, aproape de un vârf din noiembrie în timpul celui de-al doilea val de virus al Franței, deși mult sub un nivel maxim de aproximativ 7.000 în aprilie anul trecut. Numărul de noi infecții a scăzut, cu toate acestea, cu aproximativ 5.600 la 37.014, scrie Reuters.

Un grup de 41 de medici de spital din regiunea Paris a semnat un articol în ziarul Le Journal du Dimanche avertizând că ar putea fi nevoiți să înceapă în curând să aleagă între pacienți pentru tratament de urgență.

Oamenii de știință au susținut că măsurile de blocare parțiale ale guvernului care vizează zonele cu infecții ridicate, precum Parisul, sunt inadecvate în fața variantelor de coronavirus cu răspândire rapidă.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a apărat săptămâna aceasta decizia de a nu impune un al treilea blocaj complet și de a menține școlile deschise, dar a declarat că vor fi necesare restricții suplimentare.

Guvernul încearcă, de asemenea, să accelereze o campanie de vaccinare cu întârziere, parte a unui efort tulburat al UE afectat de lipsurile de doze AstraZeneca care au creat tensiuni cu fostul membru al UE, Marea Britanie.

Până duminică, aproape 7,8 milioane de persoane primiseră o primă doză de vaccin în Franța, a declarat ministerul sănătății, potrivit b1.ro.

De asemenea, a raportat alte 131 de decese în spital legate de virus, ceea ce a afectat țara, inclusiv casele de îngrijire medicală, la aproape 95.000, a opta dintre cele mai mari din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel