Franţa relaxează restricţiile. Numărul de contaminări a scăzut

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Franţa a relaxat sâmbătă restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia vine pentru a le permite magazinelor de produse neesenţiale să se redeschidă, iar oamenii să poată ieşi din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber, informează dpa, scrie Agerpres. 

Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a făcut ca numărul de contaminări zilnice să scadă vineri până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.

S-a cerut redeschiderea magazinelor 



Timp de mai multe săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au cerut ca toate magazinele să fie redeschise.

Francezii vor putea ieşi acum la o distanţă de până la 20 de km de locuinţe, pentru exerciţii fizice, timp de până la trei ore pe zi. Înainte de aceasta, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi numai pe o rază de maxim 1 km de domiciliu.

Restaurantele, barurile şi spaţiile de evenimente rămân deocamdată închise. Ministrul francez al economiei Bruno Le Maire a anunţat sâmbătă prelungirea ajutoarelor de stat pentru industria ospitalităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel