LIVE  Franța și Anglia: Proteste împotriva restricțiilor și a „permisului de sănătate”. Poliția a folosit gaze lacrimogene / VIDEO

Franța: Proteste împotriva „permisului de sănătate”. Poliția a folosit gaze lacrimogene / Sursă foto: Captură Youtube
Franța: Proteste împotriva „permisului de sănătate”. Poliția a folosit gaze lacrimogene / Sursă foto: Captură Youtube

Un nou weekend de proteste în Franța. Manifestanții sunt nemulțumiți de înăsprirea restricțiilor anti-COVID-19.

Update:

Aproximativ 161.000 de persoane au participat la protestele organizate sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa faţă de impunerea vaccinării pentru anumite categorii profesionale şi faţă de utilizarea certificatelor Covid-19, anunţă Ministerul de Interne de la Paris, conform cotidianului Le Figaro.

La Paris au protestat aproximativ 11.000 de persoane, susţine Ministerul de Interne. Forţele de ordine s-au repliat sute de metri pe Bulevardul Champs-Élysées şi au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea a mii de protestatari violenţi.

Au avut loc loc proteste şi în oraşele Marsilia, Montpellier, Lille, Toulouse şi Strasbourg, conform postului BFMTV.

Manifestanţii au scandat "Libertate!", "Nu vrem permis sanitar!" şi au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

În centrul Parisului s-au înregistrat confruntări între grupuri de protestatari şi forţele de ordine, care au utilizat gaze lacrimogene. Protestatari violenţi au forţat un baraj al forţelor de ordine şi au pătruns pe Bulevardul Champs-Élysées.

La proteste participă inclusiv simpatizanţi ai Mişcării "Vestele Galbene", care denunţă de câţiva ani erodarea nivelului de trai în Franţa. În oraşul Montpellier, câţiva jurnalişti au fost agresaţi de protestatari.

În Franţa au avut loc în ultimele zece zile o serie de proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19. Deciziile controversate au generat dispute politice şi juridice.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat miercuri că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

Parlamentul Franţei analizează un proiect de lege care prevede utilizarea certificatelor Covid-19 pentru participarea la anumite activităţi, accesul în unităţi medicale şi mijloace de transport, precizează Mediafax.

Știre inițială:

Protestatarii anti-vaccinare și alți manifestanți împotriva restricțiilor COVID-19 și a introducerii „permisului de sănătate” din Franța s-au confruntat sâmbătă cu poliția din centrul Parisului, obligând forțele de ordine să folosească gaze lacrimogene, a raportat BTM Television.

În afară de Paris, se așteaptă să aibă loc proteste în orașe precum Marsilia, Montpellier, Nantes și Toulouse, întrucât parlamentarii francezi urmează să voteze în acest weekend un proiect de lege elaborat de guvern care vizează înființarea unui permis de sănătate și vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, notează Reuters.

Mii de manifestanți au ieșit și pe străzile din Londra

Londonezii s-au adunat sâmbătă, 24 iulie pentru a protesta împotriva lockdown-ului COVID-19 și a vaccinării obligatorii.

O demonstrație similară a dus la lupte cu polițiști și arestări în urmă cu o săptămână, când aproape toate restricțiile coronavirusului au fost ridicate în Anglia.

În ciuda faptului că 54% din populație este complet vaccinată, Marea Britanie se confruntă în prezent cu una dintre cele mai grave creșteri ale cazurilor de coronavirus din lume, precizează Ruptly.

Protestatari, în sediul unei primării din Franţa. Au scos portretele cu Macron

Mai mulți protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au pătruns, miercuri, în primăria orăşelului Chambéry, situat în sud-estul Franţei, cerând demisia preşedintelui Emmanuel Macron, informează postul tv France 3.

Potrivit Prefecturii regiunii Savoie, aproximativ 200 de manifestanţi au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei din Chambéry.

Manifestanţii au scandat "Nu certificatului sanitar!" şi "Macron, demisia!". Unii protestatari au dat jos portrete ale preşedintelui Emmanuel Macron.

După aproximativ 15 minute, manifestanţii au părăsit sediul Primăriei şi s-au îndreptat spre sediul Prefecturii şi spre spital.

Primăria din Chambéry a denunţat un "act intolerabil", argumentând că autorităţile locale "nu au prerogative în materie de politici sanitare, care sunt stabilite de conducerea statului", conform cotidianului Le Figaro (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel