Franța, POLEMICĂ pe lipsa de măști. Crește PUTERNIC numărul cazurilor de COVID-19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește semnificativ în Franța, motiv pentru care se intensifică și polemica privind lipsa de măști de protecție.

Uzina Kolmi-Hopen de lângă Angers este principalul producător de măști din Franța, iar alte trei firme franceze fabrică măști chirurgicale și de tip FFP2.

Fabrica vizitată astăzi de Emmanuel Macron funcționează 24 de ore din 24 pentru a produce un maximum de materiale. Autoritățile vor să crească numărul de măști, de la 15 milioane pe lună cât se fabrică acum, până la 40 de milioane lunar, în luna aprilie. Personalul medical din spitalele și casele de bătrâni din Franța estimează însă la 40 de milioane pe săptămână nevoile lor în măști.

Franța, milioane de măști aduse din China

Pentru a face față cererii, autoritățile de la Paris au comandat altor societăți din lume un miliard de măști. Astfel, s-a creat un pod aerian între Franța și China, principalul producător mondial de măști, iar luni au sosit în Hexagon la bordul unui avion-cargo peste 8,5 milioane de măști. O primă livrare avusese loc duminică, zi în care Franța a recepționat primele 5 milioane de măști de la Shanghai iar în zilele următoare sunt așteptate alte 13 milioane de măști, tot din China, relatează rfi.ro.

Pentru a pune capăt lipsei de materiale, pe termen scurt și mediu vor avea loc 56 de zboruri săptămânale între China și Franța.

Bilanțul din Franța

Franța are în acest moment 44.550 de cazuri confirmate de COVID-19, 3.024 de morți și 7.927 de cazuri vindecate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel