”Doar un plan ca după criza din 1929 ar SALVA UE”. Avertisment FERM

Maria Joao Rodrigues, fost europarlamentar şi actualmente preşedinte al Fundaţiei pentru Studii Progresiste Europene, a avertizat că doar un plan precum cel realizat după criza economică din 1929 ar mai putea salva Uniunea Europeană de la dezastru. 

Acesteia i s-a alăturat şi Paul Magnette, preşedintele Partidului Socialist din Belgia. Cei doi susţin, astfel, că doar măsuri precum cele care s-au luat după crahul din 1929 ar mai putea salva economia europeană, după criza coronavirusului. 

"Criza sanitară şi cea economică aduse de noul coronavirus ar putea părea că afectează mai mult unele state europene, iar pe altele puţin sau deloc. Dar, în curând, totul se va transforma într-o criză sistemică pentru întregul organism european, nu doar pentru zona Euro. Doar un plan îndrăzneţ şi ambiţios, care va combina măsuri urgente şi o viziune pe termen lung, aşa cum a făcut preşedintele Roosevelt după crahul din 1929, poate salva proiectul european. Acest plan trebuie să fie punctul de plecare al unei noi ere a coordonării şi solidarităţii în istoria integrării europene. Criza COVID-19 este clar cea mai imprevizibilă şi cea mai adâncă pe care Uniunea Europeană a experimentat-o de la înfiinţare. Astfel, avem nevoie nu doar de măsuri urgente, ci şi de o viziune care să ne arate încotro vom merge după ce criza va trece", au transmis cei doi, conform Euronews. 

Exemplu cu băncile în 2008

"Scepticii ar putea argumenta că un astfel de plan are nevoie de o schimbare a tratatului european şi că, în mijlocul unei astfel de crize, nu putem avea astfel de discuţii. Dar este un argument fals. Pentru că atunci când băncile au avut nevoie de ajutor în 2008, am reuşit să adoptăm măsuri rapide, măsuri care au fost incluse în regulamentele Uniunii după ce a trecut criza. Deci putem şi acum!", a mai transmis Maria Joao Rodrigues. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel