Fost contractant de informații pentru NSA: SUA creează panică pentru a distrage atenția de la sabotajul asupra exploziei Nord Stream

Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională SUA. Sursa: YTube The Guardian
Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională SUA. Sursa: YTube The Guardian

SUA creează panică în legătură cu un posibil obiect zburător doborât deasupra Statelor Unite și a Canadei pentru a distrage atenția jurnaliștilor de la un posibil sabotaj major asupra exploziei Nord Stream, susține renumitului denunțător Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA).

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sâmbătă că a ordonat ”doborârea unui obiect neidentificat care a încălcat spațiul aerian canadian”. Departamentul de Apărare al SUA a confirmat vineri că un ”obiect de mare altitudine” a fost doborât deasupra Alaska, după ce a evaluat că ar putea reprezenta o ”amenințare pentru aeronavele civile”, scrie Almayadeen.

Obiectul neidentificat a fost văzut pentru prima dată joi seară, iar președintele american, Joe Biden, a ordonat doborârea vineri dimineața. Întrebările au început să apară mai ales după incidentul cu balonul chinezesc. 

Fostul contractant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), Edward Snowden, insistă că panica legată de posibila origine extraterestră sau a obiectelor zburătoare doborâte deasupra Statelor Unite și a Canadei este concepută pentru a distrage atenția jurnaliștilor de la investigarea exploziilor conductei Nord Stream.

Snowden a luat în derâdere încercarea de a crea panică, deoarece se referă la obiect ca fiind extraterestru. El se concentrează pe ideea că această înșelătorie a mascat o înșelătorie și mai mare pe care SUA încearcă să o elimine.

Jurnalistul de investigație, câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, a publicat anterior un raport în care afirmă că, în vara anului 2022, scafandrii marinei americane au plantat explozibili în timpul exercițiilor NATO Baltops pentru a distruge conductele Nord Stream. El spune că Norvegia a activat acești explozivi plantați, câteva luni mai târziu. El a adăugat că, după aproape nouă luni de discuții secrete cu echipa de securitate națională, președintele Joe Biden a ales să saboteze conductele. 

Casa Albă a răspuns și a respins afirmațiile drept  ”ficțiune falsă și completă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel