Formularul PLF trebuie completat în continuare de către toți cei care intră în România

Formularul PLF trebuie completat în continuare de către toți cei care intră în România  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Formularul PLF trebuie completat în continuare de către toți cei care intră în România / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Guvernul României a anunțat că obligativitatea completării formularului de către cei care intră în țară rămâne în vigoare.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a afirmat că rămâne în vigoare obligativitatea completării cofrmularului PLF la intrarea în țară: 

„În ceea ce privește formularul PLF, până când nu va fi abrogată OUG 129/2021, acesta va rămâne necesar. Cei care intră în România trebuie să îl completeze. (…) Facem apel la cetățenii români să continue să completeze aceste formulare până când actul normativ va fi abrogat”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Amenda pentru necompletarea formularului PLF în maximum 24 de ore de la intrarea în țară este de 500 de lei.

De asemenea, persoanele care intră în țară și nu prezintă un certificat COVID-19, nu vor mai fi boligate să intre în carantină.

Andrei Baciu: Activitatea CNCAV se va încheia săptămâna viitoare. Vaccinarea anti-COVID-19 se va face în cabinetele medicilor de familie

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre campania de vaccinare anti coronavirus: 

„Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie“, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat. Informațiile despre SARS-CoV-2 vor fi transmise de Ministerul Sănătății

Ca urmare a deciziei Guvernului României de a ridica starea de alertă, Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat:

„Începând de astăzi, 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situatiei legate de COVID 19 vor fi transmise, zilnic, in jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul acordat Grupului de Comunicare Strategica pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități in toată această perioadă!“, se arată ntr-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel