Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Boloș: Echipamente medicale folosite în lupta cu COVID-19, achiziționate prin fonduri europene

Ministerul Fondurilor Europene anunță că mai multe echipamente medicale au fost achiziționate cu fonduri europene. 

"O parte din echipamentele medicale folosite în aceste zile pentru prevenirea şi tratarea COVID-19 sunt achiziţionate cu finanţări europene", transmite ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ca urmare clarificărilor solicitate cu privire la utilitatea imediată a finanţărilor europene în contextul actual.

Concret, în cadrul primelor două exerciţii financiare Inspectoratul General de Urgenţă (IGSU) a achiziţionat peste 1.100 ambulanţe de diferite tipuri, 36 de tabere mobile echipate complet (fiecare având capacitatea de a trata 200 persoane), şi 49 de linii tehnice de întreţinere a echipamentelor individuale de protecţie.

Finanțare de sute de milioane de euro 

 

"În aceste zile intense, echipa Ministerului Fondurilor Europene depune toate eforturile pentru finalizarea cât mai urgentă a implementării celei mai mari finanţări primite până în prezent de IGSU, şi anume 682 de milioane de euro. Obiectivul este ca cererea de finanţare să fie aprobată până la sfârşitul acestei luni", asigură ministrul Boloş, referindu-se la finanţarea depusă în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Echipamentele şi tehnica medicală de ultimă generaţie finanţate din fonduri europene sprijină sănătatea populaţiei şi contribuie la salvarea de vieţi. Acest tip de investiţii prioritare este avut în vedere de oficialii Ministerului Fondurilor Europene şi în viitoarea perioadă de programare 2021-2027.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știriIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25