Focurile de artificii din noaptea de Revelion, fără spectatori, anunță autoritățile din Sydney

Spectacolul de artificii de la Sydney va avea loc și anul acesta, dar fără public. Autoritățile locale au impus măsuri stricte. 

Spectacolul de artificii din Sydney din noaptea de Revelion va avea loc şi anul acesta, dar din cauza pandemiei, nu va fi la fel de extravagant ca la ediţiile precedente, iar spectatorilor nu li se va permite accesul pe malurile portului pentru a admira ceremonia, au anunţat luni autorităţile, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Artificiile vor fi lansate de pe Sydney Harbour Bridge timp de doar şapte minute, iar oamenii nu vor avea voie să se reunească în oraş sau pe plajă pentru a admira spectacolul pentru a preîntâmpina formarea unor aglomerări de persoane care ar putea duce la transmiterea coronavirusului, le-a spus reporterilor prim-ministrul New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian.

Mesajul meu puternic către toată lumea anul acesta este de a admira focurile de artificii la televizor, a spus Berejiklian.

Au nevoie de un permis special



Persoanele care intră în zonele restricţionate în noaptea de Anul Nou pentru a face o vizită, a ajunge la un hotel sau la un restaurant unde au rezervare trebuie să deţină un permis special care să le permită trecerea de filtrele rutiere instalate de poliţie.

Cu toţii, de oriunde ne-am afla în NSW sau Australia, sau în lume de fapt, ne putem bucura de spectacolul de şapte minute din propriile locuinţe, acesta fiind modalitatea cea mai sigură de a admira artificiile anul acesta, a mai precizat aceasta.

Le cerem oamenilor să se abţină de la a se săruta şi îmbrăţişa de Revelion pentru a opri transmiterea virusului, a mai spus ea.

Plaje în carantină 



Plajele din regiunea de nord a Sydney, unde, în urma izbucnirii unui focar, au fost infectaţi 127 de oameni, sunt plasate în carantină strictă.

În restul oraşului Sydney, cel mult 10 persoane au permisiunea de a merge în vizită într-o altă locuinţă, iar festivităţile în aer liber sunt limitate la un număr de maxim 50 de persoane.

Pompierii, personalul medical şi echipajele de salvatori care s-au luptat cu incendiile de vegetaţie la începutul anului 2020 primiseră permisiunea de a admira spectacolul din locuri exclusive situate pe plajă, în semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse, însă iniţiativa a fost anulată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel