Focar COVID la un cămin de bătrâni din Capitală. Scandal cu DSP. ”Nu s-a făcut nimic”

Directoarea unui cămin de bătrâni din Capitală reclamă autoritățile că nu au luat mai repede măsuri pentru testarea beneficiarilor, iar virusul s-a extins cu repeziciune. 

Este scandal la un cămin de bătrâni din București după ce DSP-ul ar fi efectuat cu întârziere mai multe teste pentru depistarea infecțiilor la persoanele din centru. Acum s-a ajuns la un focar de coronavirus. 

”Deși noi am avut certitudinea unui caz de Covid, duminică seara, DSP-ul a venit să testeze abia miercuri după-amiaza și a testat o treime din cămin, să zicem. Etajul unde fusese depistată doamna respectivă. Sâmbătă, a testat și restul căminului. Abia astăzi am primit și rezultatele de la testarea de sâmbătă. Evident că ele nu mai reflectă situația actuală pentru că între timp, categoric, s-au infectat și alți oameni. Deci nu vom avea niciodată o situație clară. Astăzi îi ia la spital pe cei depistați pozitivi, asta după eforturi mari pe care le-am făcut. În continuare vor rămâne în cămin oameni care s-au mai pozitivat și vor continua să răspândească infecția. După ce am făcut un pic de scandal, abia astăzi vin persoane să facă anchetă epidemiologică, dar părerea mea este că vin într-un control ca să ne termine. Nu s-a făcut nimic. Până acum DSP-ul nu a pus piciorul în cămin, ca să fie mai clar”, a declarat Iuliana Căpraru, director cămin. 

O femeie din acest cămin a decedat pe data de 11 iulie din cauza noului coronavirus. În prezent, 30 de persoane din acest cămin sunt pozitive la Covid-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel