Focar de COVID-19 la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași. Manager: "Sunt 9, doar 3 sunt vaccinați". Focare și la alte 3 spitale din județ

Focar de COVID-19 la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași. Manager: "Sunt 9, doar 3 sunt vaccinați". Focare și la alte 3 spitale din județ / Foto: Pixabay
Focar de COVID-19 la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași. Manager: "Sunt 9, doar 3 sunt vaccinați". Focare și la alte 3 spitale din județ / Foto: Pixabay

Au fost înregistrate mai multe focare de COVID-19 în spitalele din Iași.

 

Este focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Iași, acolo unde 9 cadre medicale de la Terapie Intensivă au fost depistate pozitiv. Și în alte trei spitale din județ sunt focare de infecție, potrivit Direcției de Sănătate Publică, transmite Realitatea Plus.

Cel mai mare focar depistat în ultimele 24 de ore în Iași este la a Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Spiridon", acolo unde 9 cadre medicale au fost testate și mai apoi depistate pozitiv. Potrivit DSP, respectivii angajați au fost izolați la domiciliu și mai apoi spațiile au fost dezinfectate.

Un al doilea focar a fost găsit la Spitalul de  Psihiatrie Pădureni Grajduri, acolo unde patru cadre medicale și cinci pacienți au fost diagnosticate cu COVID-19. Și la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Univ. Dr. George I.M. Georgescu", șase cadre medicale au fost testate pozitiv și ulterior izolate la domiciliu.

Un alt focar a fost depistat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău, acolo unde au fost de asemenea trei salariați depistați cu virusul Sars-Cov-2. 

Care este starea de sănătate a celor infectați la Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Spiridon" din Iași

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Spiridon" din Iași, Ovidiu Popa a oferit mai multe detalii despre starea celor infectați.

"Este vorba despre 9 persoane care au fost confirmate în acest focar. Trei dintre ele munceau pe secție și șase dintre persoanele confirmate lucrau pe blocul operator. Dintre aceștia, 3 erau vaccinați cu schema completă. Starea lor este bună, se află sub monitorizarea medicului de familie.  Activitatea în spital se desfășoară greu în acest moment și din fericire persoanele din acest focar, dar nu putem să spunem că din fericire, este vorba despre personal sanitar, mediu și auxiliar. În focarul actual nu e niciun medic. Am apelat la ajutorul colegilor de pe celelalte secții pentru a desfășura în condiții bune activitatea pe secția de anestezie și terapie intensivă.", a declarat Ovidiu Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Spiridon" din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel